Draadloze alarmsystemen: Mythes en feiten ?

21 feb 2015

Draadloze alarmsystemen: Mythes en feiten ?

Posted by with 0 Comments in nieuws

jpeeters – Antwerpen:
Zijn de draadloze alarmsystemen van tegenwoordig net zo betrouwbaar als een bedraad alarmsysteem of huisalarm ? Ik krijg hier wel eens vragen over, omdat mensen natuurlijk het liefst geen kabeltjes hebben. Ik heb het dan niet over de bouwmarkt merken zoals Elro maar de gerenomeerde merken zoals jablotron en prosys, Aritech.

Wat gebeurd er bijv als de communicatie tussen een sensor en centrale is verstoord, geeft het alarmsysteem dan een alarm of wordt dit gewoon genegeerd.

Van Dee Antwerpen – reactie op draadloze alarmsystemen.
Ik heb zelf een draadloos alarmsysteem in huis geplaatst.
Heb niets gemerkt van communicatie problemen die een vals alarm genereerd.
Wel werd ik 2 dagen geleden door de alarmcentrale s’nachts uit mijn bed gebeld dat er een sabotage melding van de pir in de woonkamer was ontvangen.
Bleek de lithium batterij die (bijna) leeg bleek te zijn wat ook wel mag na ca 3 jaar.
Wacht nog op de nieuwe batterij die ik moest bestellen want het is een afwijkende maat die niet zo vaak meer in foto apparatuur gebruikt wordt (3,6V ½/AA).
I’m not a complete idiot — Some parts are just missing.

Als je draad kapot (gemaakt) is, kun je geen alarmen meer krijgen van de sensors. Maar je krijgt wel alarm dat de draad stuk is.

Zo is het met draadloze alarmsystemen ook. Iedere paar seconden moet er een OK signaaltje binnenkomen van iedere alarmsensor. Blijft er eentje een paar keer weg, dan levert dat ook een alarm op. Het maakt daarbij niet uit of de melding wegbleef door een defecte sensor, of door storing in de radioweg.

De vertraging die je hierdoor krijgt is minder groot dan je denkt, vooral als je het vergelijkt met de reactietijd van de meldkamer zelf. Als er daar echt alarm binnenkomt, wachten ze ook even of je soms niet zelf belt dat het per ongeluk was; of ze proberen zelf contact te zoeken. Pas daarna wordt er ‘echt’ gereageerd.

Maar als het om de haverklap zou gebeuren dat de radioverbinding niet goed is, dat wordt het natuurlijk ondoenlijk. Draad is dan beter.

Derde persoon enkelvoud eindigT op een T, niet op een D! Hij gooiT, het verschilT, zij soldeerT, hij zendT.

VanDee antwerpen reactie op draadloze alarmsystemen.

De GSM zend/ontvang masten staan hier 50m vandaan en nog een stuk of 40 schakelende voeding adapters en nog wat meer stralings-bronnen (mijzelf) die de nodige rotzooi genereren.
Heb nog nog nooit een probleem gehad.
Zelfs als de wijkspanning wegvalt (1 keer gebeurd) wordt ik keurig door de alarmcentrale gebeld dat er een ‘probleem’ is.
Ze krijgen meer info van mijn centrale dan dat ik op het display kan zien.
I’m not a complete idiot — Some parts are just missing.
WilToyo
Golden Member

Draadloze alarmsystemen zijn niet per definitie slechter dan bedrade alarmsystemen. Zeker in woningen maakt het niet uit. Of je moet zoveel waarde in de woning hebben staan dat je in een hogere risicoklasse valt. Maar dan komt draadloos niet eens te sprake.

Het enige nadeel is dat er batterijen in de componenten zitten die leeg gaan.

Ik heb in mijn carierre al heel veel draadloze systemen gezien. Van al die systemen heb ik er misschien 2 of 3 gehad die last van hf-storing. En die storingen waren dan met een simpel trucje op te lossen.
Maak me niet gek, ik ben al gek.
jpeeters Antwerpen.
Dus als ik het goed begrijp is het niet tijdig ontvangen van een ‘ók’ melding van een sensor ook gelijk een groot alarm. Hmm ik weet niet of ik daar op zit te wachten midden in de nacht. Op wat voor frequentie zitten die moderne sensoren eigenlijk is dat 868 Mhz?
bprosman.

Dit lijkt tegenstrijdig, mag ik hier uit concluderen dat voor de lagere risicoklasse’s het risico van “slechter” zijn geaccepteerd wordt ?

Groeten, Bram Antwerpen.
De jongere generatie loopt veel te vaak zijn PIC achterna.
VanDee
Gepost woensdag 9 februari
Niet goed begrepen.
Als er geen verbinding met een sensor gemaakt kan worden om wat voor reden dan ook wordt dat doorgegeven aan de alarm-centrale en die nemen eerst contact op.

Wil je nog meer “mythes en feiten” of pro en contra’s over draadloze alarmsystemen lezen ?

http://www.circuitsonline.net/forum/view/92390

Geef een reactie