Stroompanne en impact op inbraak en alarmsystemen

21 feb 2015

Stroompanne en impact op inbraak en alarmsystemen

Posted by with 0 Comments in nieuws

De regering heeft aan lokale overheden en politie gevraagd om extra uit te kijken voor inbrekers als er een stroompanne komt. Als duizenden beveiligingssystemen tegelijk uitvallen, hebben boeven haast carte blanche. Bewakingsbedrijf Securitas is bezig met een noodplan.
Bewoners van steden en gemeenten die in het afschakelplan zitten, moeten niet enkel rekening houden met verkeersproblemen of met elektrische toestellen die uitvallen. Er is ook een reëel risico op verhoogde criminaliteit. Als de overheid straks beslist om enkele uren lang de stekker uit te trekken in een groot stuk van het land, betekent dat dat duizenden bewakingscamera’s en alarmsystemen op bedrijventerreinen én bij particuliere woningen tegelijk uitvallen of minstens even gestoord worden.

“En dat zal in één klap voor evenveel alarmen in onze meldkamers zorgen”, zegt Frank Bouchet, Area Manager Mobile & Monitoring bij Securitas. “Ik kan niet ontkennen dat we daarmee bezig zijn.”

Politiediensten vrezen dat dievenbendes dankbaar gebruik zullen maken van de chaos die dan zou ontstaan. “Ook wij tasten in het onzekere”, zegt een expert bij de politie. “Maar we hebben dezelfde grote troef als de inbrekers: het wordt aangekondigd. Zij weten waar ze eventueel kunnen toeslaan, maar ook wij weten waar de risicogebieden zich bevinden.”
Bron: HLN

Comments are closed.