Politiezone Gent.

21 feb 2015

Politiezone Gent.

Posted by with 0 Comments in nieuws

De lokale recherche van de politiezone Gent beschikt voortaan over een eigen sporenteam. Drie gespecialiseerde politiemensen worden ingezet om meer woninginbraken te kunnen ophelderen, kondigde de Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) aan.

“Doorgaans worden de sporen bij woninginbraken opgenomen, verwerkt en beheerd door de labo’s van de Technische en Wetenschappelijke Politie (LTWP) van de federale gerechtelijke politie Gent”, verduidelijkt Termont. “Maar soms hebben die te weinig mensen ter beschikking om sporen op te nemen of zijn er andere prioriteiten.”
Hogere ophelderingsgraad De opstart van een eigen sporenteam kadert in de ambitie van de Gentse politie om de ophelderingsgraad te verhogen. “Sporenonderzoek levert bewijzen in rechte op”, verduidelijkt hoofdinspecteur Marc De Sutter van het team diefstallen van de lokale recherchedienst. “De drie rechercheurs volgden een stage bij de Technische en Wetenschappelijke Politie en hebben hetzelfde materiaal om onder meer voet-, vinger-, oor-, banden-, DNA-sporen op te nemen”, aldus De Sutter. “De verwerking en vergelijking van het materiaal gebeurt wel nog in de labo’s van de federale politie.” De Sutter schat dat het nieuwe team dagelijks bij vier tot vijf inbraken sporen zal opnemen.
Soelaas voor slachtoffers Termont zegt dat met het sporenteam de lokale recherche haar werk nog beter kan doen, maar denkt ook aan de voordelen voor slachtoffers. “Voor slachtoffers is een inbraak soms traumatisch en achteraf wordt al eens gezegd dat de politie ‘niets doet’ omdat er geen sporen opgenomen worden. Nu gaan mensen zien hoe inbraken met de nodige ernst en professionalisme worden aangepakt.”

Geef een reactie