(+32) 476 740 784 info@securiplus.be

Bekabelde en draadloze alarminstallaties

In grote lijnen kan je een onderscheid maken tussen bekabelde en draadloze alarminstallaties. De bekabelde alarminstallaties zijn de eerder traditionele systemen waarbij de alarmcentrale en de detectoren onderling met kabels verbonden zijn. Bij de draadloze alarminstallaties verloopt de communicatie tussen alarmcentrale en detectoren draadloos via een beveiligd netwerk.

Vele van onze alarminstallaties werken met videoverificatie, al dan niet via geïntegreerde camera’s. Wanneer er een alarm wordt getriggerd, ontvang je een korte videoclip. Deze laat toe om de oorzaak van het alarm vast te stellen, vooraleer er bijvoorbeeld politie wordt ingeschakeld. De koppeling met een meldkamer behoort in alle situaties tot de mogelijkheden.

Welk systeem in jouw specifieke situatie aangewezen is, hangt af van onze risicoanalyse en behoeftebespreking. Hiervoor komt één van onze beveiligingsadviseurs persoonlijk langs. Hij bespreekt zeer grondig je verwachtingen en analyseert technisch de situatie. Op basis hiervan werken we een compleet technisch voorstel uit.

Beveiliging van uw woning of kantoren met een alarmsysteem (bedraad – draadloos- combinatie) heeft een sterk ontradend karakter.

Diverse ruimtelijke detectoren staan opgesteld op strategische plaatsen en alarmeren wanneer ongenodigde gasten het pand betreden bij ingeschakeld alarm.

Risicogevoelige ramen en deuren worden voorzien van magneetkontakten.  Dit resulteert niet alleen in een vroegtijdig alarm bij inbraak, tevens  biedt het u optimale veiligheid wanneer u thuis of op kantoor bent  (perimeter).

Het codeklavier (design Touch) voorziet in wapening en ontwapening bij vertrek of aankomst. Diverse deelwapeningen maken dat u het systeem kunt gebruiken bij diverse situaties (slapen gaan – thuisstand).

De binnen- en buitensirene alarmeren uiteraard en stresseren zodanig dat verdere aanwezigheid van de inbreker zeer onwaarschijnlijk is. De combinatie met een meldkamer of meldmodule maakt uw systeem compleet voor een snelle interventie.

Het hart van het alarmsysteem is de centrale met noodstroomvoeding  (blackbox). Koppelingen met overige zaken zoals domotica,  brandcentrales, gas en CO detectie en overige zijn geen uitzondering.

Betere veiligheid is onze missie

24/7 service. Afspraken op dezelfde dag zijn beschikbaar.