(+32) 476 740 784 info@securiplus.be

Videofonie en IP intercom

 

 

Door deze systemen bepaald u of u al dan niet toegang wil verlenen aan een bezoeker.

U kunt dat uiteraard op basis van het gesprek en de reden van het bezoek, maar ook visuele verificatie kan een doorslaggevend zijn in uw beslissing iemand toegang te geven. Ook hier heeft SecuriPlus een strenge selectie gemaakt op basis van functionaliteit, kwaliteit en vormgeving.

U beantwoordt uw bezoeker aldus met uw bestaande vaste en/of draadloze telefoons en indien gewenst ook met uw GSM. Bevindt u zich in uw tuin, garage, zolder, kelder, op het werk, op de baan of waar dan ook ter wereld: door middel van uw draadloos telefoontoestel of GSM mist u nooit nog een oproep. Van wooncomfort gesproken!

Over het algemeen onderscheiden we vijf grote functies waarmee je je videofoon kan uitrusten.

  • Geheugenfunctie: bij sommige modellen neemt de camera bijvoorbeeld foto’s als er iemand aanbelt terwijl je niet thuis bent. Of hij maakt een filmpje. De beelden worden dan opgeslagen in het geheugen van het toestel.
  • Antwoordapparaat: de buitenpost vervult soms ook de rol van antwoordapparaat. Is er niemand thuis? Dan kan je bezoeker een korte (video)boodschap inspreken.
  • Toegangscontrole: er belt iemand buiten. Jij kan binnen op je display zien wie er voor de deur staat en drukt binnen op de knop. De deur gaat open. Maar er is veel meer mogelijk op het gebied van toegangscontrole. Bepaalde systemen zijn bijvoorbeeld uitgerust met een badgelezer. Of met een codeklavier. Tot zelfs toegangscontrole met vingerscan. Zo heb je niet langer een sleutel nodig.
  • Bediening via smartphone: koppel je videofoon aan je thuisnetwerk en bedien je systeem met een app op je smartphone of tablet. Hierdoor kan je zelfs zien wie er aanbelt aan jouw deur, ook al ben je niet thuis. Ben je bijvoorbeeld in de winkel en is een familielid zijn sleutel vergeten? Dan kan je die persoon gewoon vanop een andere locatie binnenlaten.
  • Communicatie binnenshuis: met de interfoniefunctie communiceer met je huisgenoten via twee of meerdere binnenposten in huis, bijvoorbeeld tussen de badkamer en de keuken.

Waaruit bestaat je systeem?

 

Een videofoon bestaat uit twee hoofdonderdelen: een binnen- en een buitenpost.

  • Buitenpost: hangt naast je deur of poort, en neemt de rol over van een klassieke bel. Maar hij doet tegelijk veel meer. De buitenunit bevat namelijk een cameraatje dat beeld en geluid registreert. Die stuurt alles door naar de binnenpost. Meestal gaat het om een geïntegreerde camera, al dan niet met een breedhoek- of panoramabeeld. Maar het is ook mogelijk om een audio-unit te koppelen aan een aparte camera die zich op een andere plaats bevindt.
  • Binnenpost: via een display zie en hoor je wie er aanbelt en open je met een druk op de knop je deur. Zowel bij parlofoons als videofoons heb je de keuze tussen opbouw-, inbouw-, en tafeltoestellen. Moet je ook kiezen: een handenvrij systeem of een klassiek systeem met hoorn.

SecuriPlus heeft ook tweedraadsystemen in haar gamma. Dit vergemakkelijkt of biedt meermaals een oplossing waar bestaande bekabeling niet optimaal of gebrekkig is.Het gamma wordt door particuliere eigenaars vooral gesmaakt om het gebruiksgemak en de frisse, moderne uitstraling van haar producten.
De bedrijvenwereld valt dan weer voor het installatiegemak en de onbeperkte uitbreidbaarheid. Een onderneming groeit immers en het aantal deurtelefoons groeit vaak mee.

Betere veiligheid is onze missie

24/7 service. Afspraken op dezelfde dag zijn beschikbaar.